keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Turo & Tarmo pohjoisen retkellä 20.-31.8.


20.8. "Retkikuntamme" suuntasi kohti pohjoista torstai aamuna suuntana Muhos. Lähdimme tutustumaan Jaana Hietalan & Pasi Perkiön uuteen asuipaikkaan Muhoksella. Ajoimme ensin Hirvaskankaalle, jossa perinteinen koiralenkki metsässä (aina se sama paikka tien hiekkakuoppien yläpuolella) jonka jälkeen Hirvaskankaan ABC:lle taukoa pitämään. Seuraava pysähdys olikin sitten Muhoksella. Jaana&Pasi olivat ostaneet aivan ihanan talon, jonka pihapiiriin kuului myös vanha navettarakennus ja pihasauna& vierashuone yhdistelmä. Katja&Janne tulivat käymään illalla. Saunomista ja syömistä. Meidän "pojat" joutuivat vuorottelemaan sisävuoroista talon bcu Sepen kanssa, mutta hyvin sujui.
21.8. Kävimme pitkän lenkin metsässä. Turo kulki edellä kuin olisi ennenkin kulkenut samoja reittejä. Ja löysikin sitten ihanan suoojan... Turo juoksi riemuissaan ojaa edestakaisin, niin että vesi roiskui ympäriinsä. Pihalle päästyä houkuttelimme Turon huuhtoutumaan pihan läpi kulkevaan puhdasvetiseen puroon. Siitäpä sitten riemua riitti! Kun ensin kastautuu kunnolla, siitä saa hepulin ja sitten vietiin! Talon ympäri, penkkoja pitkin kuin tuli hännässä.
Iltapäivällä jatkoimme kohti Kemiä. Tosin teimme mutkan Tyrnävällä, kun Rami ei ollut vielä nähnyt Katjan&Jannen taloa. Illalla majoittauduimme Kemiin Puukerhon tiloihin ja kävimme katsomassa palveluskoirien SM-kisojen avajaiset.
22.-23.8. Palveluskoirien SM-kisat
23.8. illalla matkattiin Kemijärvelle, jossa asetuimme Maaritin ja Antti Kerkelän mökkiin.

24.8.-26.8. Turo asettui todella taloksi. Pääasiassa pihalla päivystämistä. Mikäs siinä ollessa, keskellä metsää. Välillä piti kurkkia, ettei pihalle ole tullut poroja, joiden matkaan Turo olisi saattanut lähteä...
26.8. KEMIJÄRVEN LEIRI alkaa

Porukka saapui pikku hiljaa paikalle. Kun viimeinenkin matkalainen oltiin saatu paikalle, lähdimme esineruutuun läheiseen "saareen". Ja tietenkin makkaran paistoon.
27.8. Maasto päivä. Aamulla tuli ilmoitus, että Soppelassa; jonne olimme matkalla oli nähty karhu. No, yritetään tarkkailla tilannetta :D Osa lähti tekemään jälkiä ja meidän porukka tietenkin hakuradalle. Turo ja Tarmo pääsivät kummatkin etsimään ihmisiä. Marjo kertoi porotokan juosseen ohi tielle päin kovaa vauhtia. Olisiko karhu liikkunut sittenkin lähellä? Sama tokka oli sitten juossut suoraan Ninan jäljen päältä. Kun aamupäivän treenit olivat valmiit, lähdimme tauolle vaaraan eväitä käristämään ja letun paistoon. Katja otti koirista kuvia. Ja tietenkin perinteinen esineruutu.

Iltapäivällä uusinta kierros hakua ja jälkeä. Illalla keiton jälkeen suurin osa oli valmis saunaan ja unten maille, paitsi että Big Brother alkoi. TV äänestyksen hävinneet ahtautuivat takkahuoneeseen katsomaan CSI:tä, lopun joukon jäädedessä katsomaan BB:tä olohuoneeseen.
28.8. Aamupäivä rehupellolla jälki-,tarkkuusetsintä-, pudotetun esineen ja rullan tuonti harjoituksissa. Turolle jäljen alkeisharjoituksia eli makkarararuutua, tarkkuusruutua, pudotettua tavaraa. Tarmo pääsi ajamaan ihan oikean jäljen, jonka se suorittikin todella tarkasti.
Iltapäivällä Kemijämimpiäläiset (ent.olympialaiset)
Illalla tottista nurmikolla.
29.8. Jälleen maastopäivä. Hyväksi todettu ohjelma.
30.8. Sade alkoi heti aamusta. Kaikki alkoivat olla niin väsyneitä, että sade oli suorastaan tervetullut. Olimme suunnitelleet esineruutua, mutta märkien koirien
"säilytys" ennen kotimatkaa siivouksen ajan, tuntui mahdottomalta ajatukselta. Kuitenki 5 urhoollisinta lähti tekemään tarkkuusruudun takapihalle, koirien iloksi.
Kotimatka kesti sitten 11 tuntia. Kotona maanantai yönä klo 02.00
Kuvia leiriltä:
http://picasaweb.google.fi/lh/sredir?uname=OutiToni&target=ALBUM&id=5376217345071116753&authkey=Gv1sRgCN6Iusyg16_upAE&feat=email

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti